Novi Sad
16.11.2010.
06:03 > 06:47
Sindikat radnika u JKP Stan potvrdio je će za desetak dana početi štrajk zbog loše finansijske situacije u preduzeću i nepostojanja plana za izlazak iz krize.
  • Mister X

    16.11.2010 14:13
    Ako bude štrajkovao i Blažo Ilić, neće se primetiti bilo kakva promena. On ništa ne radi od trenutka kada se zaposlio u "Stanu".
  • TITO

    16.11.2010 13:04
    Novosadjanki sa lošim iskustvima
    Narodu niko nije udovoljio,a posebno kada imaju odredjene kvarove.Ali vi kao ,,vlasnik stana,, i vaše komšije imate pravo da sklapate ugovore o održavanju zgrada sa nekom drugom firmom.
  • Novosadjanka

    16.11.2010 11:00
    Lose iskustvo
    Ako hocete pridruzite i ovu moju pricu onim koji su imali lose iskustvo sa JKP "STAN".
    Pre 2 meseca pocela je da izbija vlaga na zidu
    sobe,koji je spojen sa kupatilom.Kako nemam ni jednu cev u tom zidu obavestila sam predsednika stanara,i on je pozvao JKP"STAN".
    Na jedvite jade su se "smislili"da dodju i to posle nekoliko poziva........???????
    Kada su dosli "dijagnoza"je bila propale fugne izmedju plocica,pa kada se tusiramo vlaga probija na zid......???
    Nisu hteli da provere da nije mozda "pukla" neka cev.Verovatno zato sto su malo placeni...!
    Sada bi da strajkuju....kome? Redovno placam
    racune,a sada pocinjem da razmisljam da i ja
    "strajkujem" pa da vise ne platim.
    Nazalost,spadam u onu grupu koja prvo plati racune,pa posle koliko ostane....Da,kazem nazalost,posto ocigledno nisam trebala ispadoh
    budala.

  • Meklaud

    16.11.2010 09:48
    Zato moji
    drugari koji imaju privatnu firmu za odrzavanje profitiraju lepo (sklope ugovor sa stanarima i njihov posao je da nadju majstore za odredjene poslove) i suvisno je spominjati da to rade za manje novca nego Stan. Kad bi se sva javna preduzeca prepustila privatnom sektoru dobili bismo bolje usluge za manje novca...nek Stan bude primer za to.
  • Pokradena Zgrada

    16.11.2010 09:46
    Lopovi
    Ko je imao posla sa Stanom zna da su oni lopovi i prevaranti. Uvodjene dve telefonske linije na racun cele zgrade, za jedan odradjen posao pisu dve iste fakture, menjanje plocica na terasi komsije na racun zgrade... A o cenama necu ni da pricam. Sramota.
  • TITO

    16.11.2010 09:32
    Dejanu
    Dejane u pravu si u analizi.Potrebno je Stanu vratiti osnovnu delatnost.Godinama politika uništava naša jasvna preduzeća, a ovi su ih dotukli,medjutim ne treba razmišljati o privatizaciji već o racionalizaciji i oslobadjanju svih nepotrebnih političkih kadrova i suvišne administracije koja opterećuje poslovanje ovih preduzeća. Bojim se da će i ova racionalizacija krenuti u pravcu oslobadjanja proizvodnih radnika a zadržavanje neproizvodnih.Ovo sadasšnje rukovodstvo nije u stanju da bilo šta uradi, pa oni su stan i doveli u ovu situaciju, a novi direktor nema m... da ih se reši
  • Dejan

    16.11.2010 09:00
    domacinsko poslovanje
    Stanje u Stanu je posledice mnogo faktora. Stalno zaposljavanje ljudi koji realno nemaju posla. Lose rukovodstvo koje samo razmislja o provizijama i namestanju povoljnosti za sebe. Nepostojanje radne discipline radnika koji od svog osmocasovnog vremena samo par sati rade nesto za JKP Stan a ostalo vreme obavljajuci svoje privatne poslove. JKP Stan je postao poznat i po jako losem kvalitetu izvedenih radova i izgubio je poverenje investitora koji su ih nekad i angazovali. Potpuno su nekonkurentni na trzistu (za krecenje naseg ulaza trazili su cetiri puta vise novca od preduzeca koje je odlicno uradilo posao, za popravku lifta su trazili skoro pet puta veci iznos od preduzeca koje odrzava lift, za odrzavanje krova su trazili skoro 80% vise novca od firme koju oni angazuju da umesto njih popravi ravan krov...). Jedino su dobri da se nekom renovira kupatilo a trosak podeli svim stanarima zgrade...
  • TITO

    16.11.2010 08:48
    Štrajk !!!!!!
    Radnici Stana, ne dozvolite da vas prodaju, neodgovorna vlast i političari, jeftino kao celu privredu ove države. Borite se za svoja prava, svoja radna mesta, prvenstveno radi vas, pa onda i radi nas gradjana, a ovim puteam i za druga javna preduzeća, koja bi ako uspeju vas da unište po istom receptu uništili i prodali.Gde je sada član GV za komunalna pitanja ? Da reši ovaj problem.Uglavnom je nema, pa ni sada.Moguće da nije upoznata sa problemom ?Radnici ujedinite se i odbranite se od ove vladavine partiokratije, ne dajte da vas političari podele. Svi u štrajk, ne smemo više da budemo beda i jeftina najamna radna snaga.Želim vam uspeh, nemojte pokleknuti pod pritiskom i pretnjama.Pretiće vam,ucenjivaće vas,ignorisaće vas IGNORIŠITE I VI NJIH.
  • semtex

    16.11.2010 08:36
    dosta slepanja
    Ako niste rentabilni i treba da vas prodaju!Ovako gradjani placaju obaveze i prema "Stanu" i prema "Gradu"!Zasto bi iko placao istu uslugu dva puta?
  • T-Rex

    16.11.2010 07:57
    Vise posla?
    "i smatra da je potrebno da im se obezbedi više posla" Pa ni ovo malo posla nece da rade. Kod mene vise od nedelju dana rade nesto za sta je potrebno jedan dan posla. Vec 5 dana niko ne dolazi da zavrsi posao, a ko zna kada ce doci. Kada bi radili kako treba, imali bi sasvim dovoljno posla, cak i previse.

    Secam se da su nam letos naplatili zamenu 8 metara cevi, a najinteresantnije je da je cev dugacka ukupno 6 metara!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna